Μέθοδος SonatalSonatal 1bΤο έμβρυο έχει αφή… Έχει γεύση... Έχει μνήμη…

Αλλά προπαντός ακούει, επικοινωνώντας έτσι με το εξωμήτριο περιβάλλον!

Πρώτο ηχητικό ερέθισμα, ο καρδιακός παλμός της μητέρας, που το συνδέει με τον ρυθμό του Σύμπαντος. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας των υπερήχων, αλλά και της ανάπτυξης συνεχώς νέων ψυχολογικών μεθόδων παρακολούθησης της εμβρυϊκής ζωής, και με βάση πειραματικά τεκμηριωμένα ερευνητικά συμπεράσματα από όλο τον κόσμο, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η ανθρώπινη ύπαρξη από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, έχει νοητικά βιώματα, αισθητηριακές αντιλήψεις, συνείδηση και μνήμη.

Το έμβρυο σαν ενιαίος οργανισμός με τη μητέρα, μέσα από τις χημικές αντιδράσεις στο σώμα της, είναι σε θέση να βιώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, ορίζοντας έτσι το πρότυπο για τη μετέπειτα ψυχική και σωματική εξέλιξη του, καθώς και τη μελλοντική του υγεία.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τη δύναμη της μουσικής και της φωνής της μητέρας, της οποίας το έμβρυο είναι σε θέση να αντιληφθεί μόλις από την 17η εβδομάδα της κύησης, η πρωτοποριακή για την Ελλάδα μουσικοθεραπευτική μέθοδος Sonatal έχει ως στόχο την επίλυση του βασικού προβλήματος της σύγχρονης παιδιατρικής, που είναι η μορφωτική και λειτουργική ανωριμότητα του νεογέννητου.

Επιπλέον, η μέθοδος Sonatal προορίζεται για εκμάθηση τρόπων επικοινωνίας της μητέρας με το παιδί από την προγεννητική περίοδο. Συμβάλλει στην σύναψη πολλαπλών νευρωνικών συνδέσεων του εγκεφάλου του εμβρύου, την τόνωση της κινητικής δραστηριότητας και τις αρχές της ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης του. Βοηθάει στην βελτιστοποίηση της υγείας και της διάθεσης της ίδιας της γυναίκας και την προετοιμασία της για τον τοκετό, όπως και την ανατροφή ενός υγιούς παιδιού. H μέθοδος επιτρέπει τον έλεγχο των ζωτικών λειτουργιών του ενιαίου οργανισμού, που αποτελείται από την μητέρα και το έμβρυο, μέσω της φωνητικής δραστηριότητας της εγκύου και συνοδεύεται με την αφή της κοιλιάς και σχετικές κινήσεις.

Η δυναμική της φωνής της μητέρας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη διαδικασία βελτιστοποίησης της προγεννητικής ανάπτυξης του εμβρύου, αλλά και της εκπαίδευσης του νεογνού στους πρώτους μήνες της ζωής του που υποστηρίζεται με τη μέθοδο Intoning, προέκταση της μεθόδου Sonatal, έως την ηλικία των τριών ετών.
Ζητείστε πληροφορίες