Ιδιαίτερα μαθήματα μασάζ
για επαγγελματίες

μάθετε περισσότερα...

ENHΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο της Life Therapy Academy εγγραφείτε εδώ, συμπληρώνοντας το email σας:ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Καλάθι (Το καλάθι σας είναι άδειο.)

Dipl. In Naturopathy – Δίπλωμα στην ΦυσιοπαθητικήTριετές Πρόγραμμα Σπουδών σε συνεργασία με την Neo Hippocrates School of Natural Healthcare, της Κύπρου, το CNM College της Αγγλίας. 

 

Τι είναι η φυσιοπαθητική;

Είναι η εφαρμοσμένη πολιτισμική μας κληρονομιά που ξεκινά από τον Ασκληπιό και τον Ιπποκράτη και έχει ενσωματώσει κάθε νέα εξέλιξη για τον άνθρωπο σήμερα.

Φυσιοπαθητική είναι η συνέχεια και η εξέλιξη της Παραδοσιακής Ιπποκρατικής Ιατρικής, δηλαδή η Νεο-Ιπποκρατική Ιατρική και η Ελληνική εκδοχή της ανά τον κόσμο γνωστής ως Naturopathic Medicine, or Unani (Hellenic) Medicine στον Αραβικό κόσμο.

Στοχεύει στην προώθηση της Προληπτικής Ιατρικής, “η πρόληψη είναι προτιμότερη από την θεραπεία”, αλλά και της βοήθειας στον πάσχοντα με την υποστήριξη των μηχανισμών της αυτοθεραπείας με ήπια φυσικά μέσα και με την προϋπόθεση του “ωφελείν και μη βλάπτειν”.

Βασίζεται σε όλες αυτές τις αρχές και περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό θεραπευτικών συστημάτων όπως,  διατροφοπαθητική, βοτανοθεραπεία, χειροπρακτική, αποτοξινώσεις, ομοιοπαθητική, ορθομοριακή θεραπεία, ιριδολογία, υδροθεραπεία παχέος εντέρου κ.τ.λ. προκειμένου ο φυσιοπαθητικός να έχει στη διάθεσή του όλα τα κατάλληλα εργαλεία σε κάθε θεραπευόμενο.

Στην Ελλάδα ξαναεμφανίστηκε από τον Ηλία Πέτρου το 1938 αλλά μετά τoν πρόωρο θάνατό του παρέμεινε στην λήθη μέχρι πρόσφατα. Στο εξωτερικό υπάρχει και ασκείται από χιλιάδες φυσιοπαθητικούς (Naturopathists).

Η φυσιοπαθητική είναι το σπίτι όσων ποτέ τους δεν αρκέστηκαν στη μία θεραπευτική μέθοδο, διότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλους τους θεραπευόμενους. Είναι ο χώρος όσων θέλουν όλα τα «εργαλεία» στην θεραπευτική τους εργαλειοθήκη και δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο.

Εμφανίζεται ξανά σήμερα δυναμικά στη Life Therapy Academy, με το Tριετές Πρόγραμμα Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Neo Hippocrates School of Natural Healthcare, της Κύπρου, το CNM College της Αγγλίας και το "The University of America" των ΗΠΑ για την απόκτηση του Dipl. in Naturopathy, BSc. (Bachelor of Health Science) in Naturopathy, BSc in Gerontology, MSc και PhD.

PICT

Με τη ολοκλήρωση της τριετούς εκπαιδευσης για Dipl. In Naturopathy, οι φοιτητές μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Life Therapy Academy, σε συνεργασία με την Neo Hippocrates School of Natural Healthcare και το UNIVERSITY OF AMERICA, USA για την απόκτηση τίτλου BSc., MSc, PhD στις Φυσικές Θεραπευτικές Επιστήμες.

 

 

USA-EDUCATIONΤο UNIVERSITY OF AMERICA λειτουργεί βάσει αδείας από την πολιτεία της Florida (State of Florida Department of Education Commission on Independent Education by Section 1005.06(1)(f), Florida Statutes and Rule 6E-5.001, and 1997 Florida Code TITLE XVI EDUCATION Chapter 246 Nonpublic Post secondary Institutions 246.084(1)(2)(3) Authorization), είναι αναγνωρισμένο απο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, και έχει την δικαιοδοσία να παρέχει ακαδημαϊκούς τίτλους όπως Associate in Arts, Associate in Science, Bachelor of Arts, Bachelor of Science, Master of Arts, Master of Science, and Doctor of Philosophy.

 

Οι απόφοιτοι θα αναγνωριστούν αυτόματα από τον ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ. (Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοπαθητικών), τον EUROACT (European Organization for Alternative & Complementary Therapy) και τον WNF (World Naturopathic Federation).