Ιδιαίτερα μαθήματα μασάζ
για επαγγελματίες

μάθετε περισσότερα...

ENHΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο της Life Therapy Academy εγγραφείτε εδώ, συμπληρώνοντας το email σας:ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Καλάθι (Το καλάθι σας είναι άδειο.)

Ολιγοθεραπείαoligotherapy

Ολιγοστοιχεία είναι τα μεταλλικά στοιχεία σε ίχνη 0,01% ήτοι συγκέντρωση στα βιολογικά υγρά 1mgr/lt. 
Τα ολιγοστοιχεία απαντώνται στον περιοδικό πίνακα των 92 φυσικών στοιχείων από το Υδρογόνο και το Ουράνιο. Τα μεταλλικά στοιχεία με μεγαλύτερες περιεκτικότητες λέγονται μακροστοιχεία, ήτοι: NA+, K+, Ca+, Mg+, P+, Fe+

To 1987 o Gabriel Bertand (όπως ήταν γνωστό από τον 18ο αιώνα) κατανόησε το σημαντικό ρόλο που παίζουν στον μεταβολισμό οι ελάχιστες δόσεις μετάλλων που υπάρχουν στα φυτά. Ο ίδιος απέδειξε ότι τα ολιγοστοιχεία αποτελούν συστατικά των ενζύμων και μας βοηθούν για μια υγιή ζωή. 

Στον J. Menetrier (1931) οφείλουμε τη σύγχρονη ανάπτυξη της έρευνας και της πρακτικής εφαρμογής των ιχνοστοιχείων. Τα ιχνοστοιχεία είναι βιολογικοί καταλύτες (ένζυμα), η αποεξισορρόπηση των οποίων προκαλεί λειτουργικές ασθένειες (π.χ. διαταραχές της ανάπτυξης, αγευσία κλπ). 

O Menetrier ανέπτυξε τις "διαθέσεις" ανάλογα με την παθολογία που παρουσίαζαν, ήτοι "κοινές ευαισθησίες" λειτουργικές και πρότεινε τα αντίστοιχα ολιγοστοιχεία σε κάθε διάθεση (πχ. στην Ι, αλλεργική το Mn - στην ΙΙ, υποσθενική Mn-Cu, στην ΙΙΙ, δυστονική Mn-Co, στην IV ανεργική Au-Ag-Cu και τέλος στην V δυσπροσαρμογής Zn-Ni-Co). 

H Ολιγοθεραπεία είναι συμπληρωματική βιοθεραπευτική μέθοδος στην κλασσική ιατρική αλλά κυρίως στην Ομοιοπαθητική, Γεμο-φυτοθεραπεία ή Οργανοθεραπεία. 


 

 


Ζητείστε πληροφορίες